Zaloguj | Zarejestruj

Autor Wiadomość
 Tytuł: Age of Empires Gold Edition
PostNapisane: 26 sty 2009 16:43 
Weteran
Weteran
Chorąży
Chorąży
Przedział Wiekowy: 19-25
Województwo: podkarpackie
Punkty reputacji: 924

NieśmiertelnyNieśmiertelnyNieśmiertelnyNieśmiertelnyNieśmiertelnyNieśmiertelnyNieśmiertelnyNieśmiertelnyNieśmiertelnyNieśmiertelnyNieśmiertelnyNieśmiertelnyNieśmiertelnyNieśmiertelny
Obrazek
Waga: 16,2 MB
Gry nie trzeba opisywać każdy ją zna :)
Kod:
Aby zobaczyć treść tego linku, musisz się zarejestrować lub zalogować

Zgłoś ten post
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  Offline

Tytuł: Re: Age of Empires Gold Edition
PostNapisane: 08 mar 2009 00:17 
Poborowy
Poborowy
Przedział Wiekowy: 26-35
Województwo: łódzkie
GG: 115941
Punkty reputacji: 0

Wszystko swietnie, tylko nie wiadomo mi jak przesuwac mape... czy ktos moze wie?

Zgłoś ten post
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail Offline

PostNapisane: 25 cze 2010 21:21 
Szeregowy
Szeregowy
Urządzenie: Omnia Lite
Soft: B7300XXJA8
Punkty reputacji: 16

Gra wygląda tak jak na pc, więc wystarczy wygooglać Age of empires 1 :D Ja mam taki problem, że nie wiem, jak przesuwać mapę. Muszę się posługiwać minimapą, a w opcjach ustawia się scroll lock, czyli takie przesuwanie, kiedy dojedziemy myszą do krawędzi ekranu. Jak to zrobić? Kiedy mam na przykład dużą armię, a wróg stoi tuż poza polem widzenia, to muszę ich wszystkich odznaczać, męczyć się z minimapą, znowu zaznaczać wszystkich i dopiero kazać im atakować. W tym czasie połowa z nich już leży.

Zgłoś ten post

PostNapisane: 23 lip 2010 20:11 
Szeregowy
Szeregowy
Województwo: śląskie
GG: 0000000000
Tlen: a może azot ??
Urządzenie: Omnia i900
Soft: SAHL2/CXHL2
Punkty reputacji: 75

Pomocy!! Ściągłem paczkę z pierwszego posta i gdy klikam w jedna z instalek to nic się nie dzieje (każda z tych instalek nie działa). Poprostu klikam i pisze trwa uruchamianie i nic! POMOCY !!

Próbowałem z poziomu PC (przez AS) i przez Omnie (z poziomu telefonu) i nic! Na 100000000000% to nie wina ROMu, ani kabla USB, ani baterii i innych pierduł, bo kumplowi z SAHJ3 też nie chce działać! ba! nawet zainstalowac nam nie może! :glupi: :glupi: :glupi: :glupi: ;( ;(

Nawet przez resztyę dnia siedze na googlach i nic nie znalazłem!! :OMG: :kawa:

Te 3 rzeczy takie małe, a Cieszą.

UWAGA! ! Kto chce się wybrać na zlot iOmniaForum.pl to zapraszam TUTAJ hehe :D hehe

"Gdzie masz buty" :D - nowy hit internetu!!

Jeśli pomogłem, to daj plusa! Nie bądź żebrak.

Zgłoś ten post

PostNapisane: 24 lip 2010 11:45 
Glob. Moderator
Glob. Moderator
Sierżant
Sierżant
Przedział Wiekowy: 12-18
Województwo: mazowieckie
GG: 5249150
Urządzenie: i900/ipod touch 2G
Soft: OS 4.0/Simono V4 normal.
Radio: XBIC1
Punkty reputacji: 139

A próbowałeś z tych linków z drugiego posta ściągnąć? Bo może w pierwszym poście jest jakaś uszkodzona wersja? Albo po prostu jakiś błąd podczas ściągania?

Jeśli pomogłem ci w jakikolwiek sposób, to kliknij zieloną łapkę pod moim awatarem. :)

Czytajcie faq, proszę

Wszystkie teksty napisane przeze mnie w dziale recenzje są moją własnością i nie zezwalam na ich kopiowanie w jakiejkolwiek postaci bez mojej pisemnej zgody.

Zgłoś ten post

PostNapisane: 24 lip 2010 12:19 
Glob. Moderator
Glob. Moderator
Chorąży
Chorąży
Przedział Wiekowy: 26-35
Województwo: dolnośląskie
GG: 4408062
Tlen: deg311
Urządzenie: GTI 8000
Soft: I8000XX JG5 BARR2 Lite v.2.7.0
Radio: JF1
Punkty reputacji: 323

Ściągnąłem pliki z pierwszego posta (kolejne nie działają). Ściągnęło się archiwum rar, które jak wiadomo należało rozpakować. Pokazały się 3 pliki *.exe i jeden *.txt. Instalację zacząłem od pliku:
1. Age of Empires Gold Edition for Pocket PC 1.07.exe, następnie
2. Age of Empires Scenarios for Pocket PC 1.07.exe i na końcu
3. Age of Empires Campaigns for Pocket PC 1.07.exe.
Dodam, że instalacja odbywała się poprzez AS via USB na Moja Pamiec. Wszystko się poprawnie zainstalowało i z niczym (poza rozdzielczością) nie było problemu. Dragoon44 zmień rom na jakiś Custom, który będzie miał dograne wszystkie biblioteki i drivery o których Samsung zapomniał. Może masz nie zmienione nazwy Moja pamięć na Moja Pamiec.

Pomogłem? Kliknij ___Obrazek___ I to wystarczy.

Zgłoś ten post
Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail Online

PostNapisane: 24 lip 2010 18:18 
Szeregowy
Szeregowy

Sory, dziś już zainstalowałem. Poprostu pamiętam stare czasy jak uczyłem się na Delphi 7 i z pomoca paru kumpli, zobaczyłem że instalacja ma zablokowany ciąg kodu i niektóre kompy mogą uruchomić te InstallShield. Poprostu .exe to archiwum samowykonywalny (wziąłem 7z i wypakowałem exe i tam jest folder Disk1 i zainstalowałem). Naprawdę co do Custom ROM nie mam zaufania, bo wiem co mojemu kumplowi z romem Barra się przytrafiło (piękne wariowanie Omni i fajne połączenia do jego domu :D dopiero jego kumpel z Polibudy sprawdził ten rom i pokazał jak jest pięknie niedorobiony - ehh to była piękna akcja, pamiętam że za połączenia niekontrolowane [spowodeowane tym Custom ROMem] zapłacił Erze bodajże z 700 zł, a dziś się z tego śmiejemy). Wtedy to ja używałem SE K300i i się sam dziwiłem. Dzieki za pomoc! Jeszcze przed napisaniem 1 posta w tym temacie, próbowałem twoim sposobem (bo tak sie instaluje gry exe na Omnie) i nic! Poprostu instalka się włączyła na 3 sek. i nagle się wyłączyła. Daje plusa za pomoc.

UWAGA! ! Kto chce się wybrać na zlot iOmniaForum.pl to zapraszam TUTAJ hehe :D hehe

Zgłoś ten post

PostNapisane: 24 lip 2010 18:35 
Glob. Moderator
Glob. Moderator
Sierżant
Sierżant
Przedział Wiekowy: 12-18
GG: 5249150
Urządzenie: i900/ipod touch 2G
Soft: OS 4.0/Simono V4 normal.
Radio: XBIC1
Punkty reputacji: 139

Ten rom musiał być na 100% źle wgrany skoro się takie cyrki działy, ja używam romów barra od prawie roku i nigdy nie miałem żadnych problemów i nie kojarzę żeby ktokolwiek z forum miewał takie poważne problemy.

Jeśli pomogłem ci w jakikolwiek sposób, to kliknij zieloną łapkę pod moim awatarem. :)

Czytajcie faq, proszę

Wszystkie teksty napisane przeze mnie w dziale recenzje są moją własnością i nie zezwalam na ich kopiowanie w jakiejkolwiek postaci bez mojej pisemnej zgody.

Zgłoś ten post

PostNapisane: 24 lip 2010 19:39 
Pułkownik
Pułkownik
Urządzenie: HTC HD2
Soft: blackSideDown 1.16
Radio: 2.12.50.02
Punkty reputacji: 648

@Michos: niekoniecznie źle wgrany ;) też miewałem romy barra i same z siebie nigdy z niczym się nie łączyły... pytanie co dograł kolega który miał 700 zł rachunku, ale nie jest to miejsce na tego typu dyskusję więc proszę, aby nikt ich już tutaj nie prowadził.

W zasadzie każdy temat w którym postuje Dragoon44 zahacza o kwestię wgrania custom roma, a tak być nie powinno. Jeśli chcecie się powymieniać na argumenty dlaczego moja racja jest lepsza i znów kończyć na tym, że dlatego że jest 'moja jest mojsza więc lepsza' to dział HydePark stoi przed Wami otworem. Tak samo shoutbox.

Nie będę tolerował ciągłego namawiania Dragoona44 do zmiany romu na custom. Nie chce to nie. Nikt nie będzie tutaj nikogo zmuszał do niczego na siłę.

A żeby nie było tak, że jedynym moim celem napisania tutaj postu był OffTopicowy Spam - Poniżej mirrorek ;)
Kod:
Aby zobaczyć treść tego linku, musisz się zarejestrować lub zalogować

Zgłoś ten post

PostNapisane: 26 lip 2010 15:13 
Szeregowy
Szeregowy

Smogg sprawdzam twój mirror i dam znać czy jest wporzo!

edit by Smogg:
Aby nie spamować w ten sposób:
mój mirror to repacked z 1 posta, aby zainstalować postępuj zgodnie ze wskazówkami kolegi Deg! z tego wątku ;)

-- 27 lip 2010 23:01 --

to właśnie pisałem wcześniej, że robiłem nawet sposobem Deg'a, ale nic z tego! Tu jest błąd plików .exe a nie Omni, czy kolejność instalacji. Dla tych też nie mogą zainstalowac, to wystarczy rozpakowac plik .exe za pomocą WinRAR lub 7z i klikamy setup.exe i jest wszystko git majonez i gitara! Poprostu ta firma (chyba Zimbsoft, albo coś takiego) źle zaprojektowała InstallShield (niekompatybilne z niektórymi PC'ami - przez sterowniki i akutalizacje od Microsoftu). Gra działa i moge powiedzieć, że jest niezły wypas - normalnie jak na PC. Tylko jedna wada, jak pisali poprzednicy! Nie można przesuwać mapy (tylko z poziomy minimapy, ale przed tym trzeba odznaczyć kolesia/ załogę). Dzięki za pomoc, ale już została rozwiązana.

Zgłoś ten post